Chronic Disease Clinic

Tiloissamme toimii myös kroonisten tautien ja tulehdusten hoitoon perehtynyt Chronic Disease Clinic.

Klinikalla on monen vuoden kokemus vaikeiden ja monesti epäselvien tautien kuten borrelioosin ja sen liitännäisinfektioiden, väsymysoireyhtymä CFS:n, homeesta ja kemikaaleista johtuvien sairauksien sekä kilpirauhasongelmien ja haasteellisten neurologisten ongelmien hoidosta. Apua saa myös painonhallintaan ja liikuntaan liittyvissä ongelmissa. CDC:n tavoitteena on aina kokonaisvaltainen hoito, johon kuuluu lääkehoidon lisäksi vitamiinien ja muiden lisäravinteiden käytössä ohjaaminen, ravinto- ja ruokavaliosuositukset sekä monipuoliset tuki-/oheishoidot. Jokainen potilas saa yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka toteutetaan aina klinikalla.

Borrelioosin ja sen liitännäisinfektioiden hoito on tärkeää olla monipuolista, jotta paranemisprosessi on nopea ja oireet saadaan mahdollisimman tehokkaasti hallintaan.
Chronic Disease Clinicin sivuilta löytää tarkemman kuvailun hoidon kulusta.

Klinikan palveluihin kuuluvat monipuoliset laboratoriopalvelut. Niissä teemme yhteistyötä saksalaisten (Infectolab, ArminLabs ja GanzImmun), amerikkalaisen IGeneX:n sekä tanskalaisen Nordic Laboratoriesin kanssa. Luonnollisesti myös kaikki Suomen laboratorioiden testit on saatavissa klinikan kautta.

Katso tästä CDC:n potilaille suunnatusta laboratoriotutkimuspaketista.

Puutiaisaivotulehdusrokote (TBE)

Hae itsellesi rokotesuoja punkkien välittämää puutiaisaivokuumetta vastaan hintaan 55 €/pistos (toimisto- ja toimenpidemaksu sisältyvät hintaan).

Rokotuksesta käytetään yleisesti nimeä punkkirokote, mutta se suojaa kuitenkin ainoastaan puutiaisaivotulehdukselta - ei borrelioosilta. Rokote on suositeltava paljon luonnossa aikaa viettäville ihmisille.

Perussuojaan kuuluu kolme pistosta lihakseen annettuna. Kaksi ensimmäistä pistosta olisi hyvä antaa talvikuukausina ennen punkkikautta 1-3 kuukauden väliajalla ja kolmas pistos seuraavana talvikautena. Täysi suoja on voimassa toisen annoksen jälkeen kahden viikon kuluttua.

Rokotussarjaa voidaan tarpeen mukaan nopeuttaa.

KENELLE PUNKKIROKOTE EI SOVI?
Vakava kananmuna-allergia tai vakava allerginen reaktio aiemmin saadulle TBE-rokotteelle voivat olla vasta-aiheena rokottamiselle.

ROKOTTEEN SIVUVAIKUTUKSET
Sivuvaikutusten määrä on sama kuin muillakin rokotteilla. Saattaa ilmaantua huonovointisuutta, päänsärkyä, väsymystä, lyhytaikaisia paikallisoireita, joskus jäsenien särkyä ja imusolmukkeiden turvotusta.